Reseptit

Hampputuotteet ovat helppo ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota. Tässä muutamia yksinkertaisia käyttövinkkejä kullekin hampputuotteelle. Kaikkia tuotteita voi käyttää myös leivonnassa.

Hampunsiemen käyttö: Lisää smoothieihin, jogurttiin tai rahkaan. Smoothieissa parhaimmillaan, koska siemen murskataan valmiiksi.
Idätä ja versota.

Kuoritut hampunsiementen käyttö: Erittäin pehmeitä ja pähkinäisiä. Voidaan lisätä melkein mihin vain.
Lisää puuroon (esim. 1 dl puurohiutaleita ja 0,25-0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä), jogurttiin, rahkaan yms. Erinomaisia ripoteltuna salaatin joukkoon tai vaikka munakkaan päälle.

Hamppuöljy käyttö: Erinomainen salaatinkastikkeissa. Jos maku tuntuu liian voimakkaalta, voidaan sekoittaa oliiviöljyn kanssa ja maustaa esimerkiksi valkosipulilla ja sitruunalla.
Voidaan lisätä suoraan puuron tai jogurtin joukkoon. Monet käyttävät lisäravinnetyyppisesti yhden tai useamman ruokalusikallisen päivässä.
Hamppuöljy kestää huonosti paistamista eikä sitä kannata käyttää paistoöljynä. Paistamiseen soveltuu erinomaisesti camelinaöljymme.

Hamppurouhe käyttö: Lisää jogurtin, rahkan tai puuron joukkoon. Soveltuu myös proteiini- ja kuitulisäksi smoothieen.

Hamppuvoi
Hamppuvoi – kotimainen superlevite. Paahdetuista hampunsiemenistä, omega-3-öljystä ja ripauksesta suolaa syntyy täyteläinen hamppuvoi – täydellinen lisä leivälle, puuroon tai smoothieen. Lue lisää...
Hamppupesto
Hampunsiemenpesto – suomalainen superfood klassikkomuodossa. Paahdetuista hampunsiemenistä, basilikasta ja valkosipulista syntyy maukas, ravinteikas pesto, joka toimii pastassa, salaatissa ja leivän päällä. Lue lisää...
Hamppumaito
Hamppumaito – helppo ja ravinteikas kasvimaito. Hamppumaito valmistuu muutamassa minuutissa joko paahdetuista tai liotetuista hampunsiemenistä. Kokeile molempia versioita ja löydä oma suosikkisi! Lue lisää...
Hamppu-härkäpapu pihvit
Mehevät ja mausteiset pihvit syntyvät hampunsiemenistä, härkäpavuista ja kaurahiutaleista. Taikina saa makua chilistä, paprikasta ja juustokuminasta – ja pihvien rakenne pysyy napakkana, kun hampunsiemenistä jätetään osa kokonaisiksi. Lue lisää...
Hamppusämpylät
Pehmeät ja ravinteikkaat sämpylät saavat makua ja rakennetta hamppumaidosta, hamppurouheesta ja pinnalle ripotelluista hampunsiemenistä. Hiiva ja siirappi tuovat kuohkeutta, ja lopputulos on sekä täysjyväinen että herkullisen mehevä. Lue lisää...