Terveellisyys

Öljy

Hamppuöljy sisältää 75% ihmisille välttämättömiä rasvahappoja sekä biologisesti arvokkaita gammalinoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA). Yhdessä nämä rasvahapot auttavat pitämään veren kolesteroliarvot matalampina ja ylläpitävät hyvää terveyttä. Rasvahapot ovat optimaalisessa suhteessa omega3:omega6 on noin 1:2-1:3.

Hamppuöljyssä on korkea E-vitamiinipitoisuus (tärkeä antioksidantti). Gammalinoleenihappo saattaa auttaa tulehduksissa ja ihosairauksissa. Stearidonihappo on elimistölle helppokäyttöistä omega 3:a.

 

Proteiini

Hampunsiementen proteiini (25% siemenestä) sisältää kaikkia ihmisille välttämättömiä aminohappoja. Proteiini koostuu 65% edestiiniä ja 35% albumiinia, jotka molemmat ovat korkealaatuisia ja hyvin imeytyviä. Sekä edestiini että albumiini ovat hypoallergisia eli ne aiheuttavat hyvin vähän allergisia reaktioita. Monet ihmiset sen sijaan ovat allergisia tyypillisille proteiininlähteille kuten maitoproteiinit (kaseiini, hera) tai soija. Proteiini ei sisällä soijalle tyypillisiä imeytymistä haittaavia trypsiini-inhibiittoreita.

Hampunsiemen on maailman paras lähde globuliinien rakennusaineille. Tämä tukee voimakkaasti immuunijärjestelmämme toimintaa, joka tarvitsee alpha-, beeta- ja gamma-globuliineja puolustautumiseen. Sisältää runsaasti arginiini-aminohappoa, mikä edesauttaa NO (nitric oxida) muodostusta ja sitä kautta hyvää veren virtaamista.

 

Vitamiinit yms.

Hampunsiemen sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja fytosteroleita. Hampunsiemen on yksi harvoista siemenistä joka sisältää klorofylliä eli lehtivihreää.

 

Kuidut ja hiilihydraatit

Hampunsiementen sisältämä hiilihydraatti on kuitua. Liukenematonta 24g ja liukenevaa 6g. Kuidut auttavat tasapainottamaan vatsan toimintaa.