Hamppukosmetiikasta

Kosmetiikassa käytettävä hamppuöljy saadaan kylmäpuristamalla hampunsiemenestä. Kaikki siementuotanto on kotimaista. Öljynpuristus tapahtuu Impolan Kasvitilalla ja kosmetiikan valmistus Suomessa laadukkaan sopimusvalmistajan toimesta. Tuotteilla on FI-NATURA sertifikaatti. Kaikki kosmetiikan raaka-aineet täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit.

Hamppuöljy on erinomainen ihonhoidossa sen sisältämien monipuolisten omega6- ja omega3-rasvahappojen ansiosta. Hamppuöljy sisältää myös arvokasta ja kasviöljyissä harvinaista gammalinoleenihappoa (GLA,omega6) ja stearidonihappoa (SDA, omega3). Molemmat ovat biologisesti arvokkaita ja tärkeitä ihmisen rasva-aineenvaihdunnalle ja saattavat ehkäistä tulehduksia. Lisäksi öljyssä on runsaasti E-vitamiinia. Öljyn vihreä väri tulee lehtivihreästä, mitä hampunsiemen luonnostaan sisältää.

Kosmetiikkasarjan perustaminen lähti liikkeelle asiakkailta saamastamme hyvästä palautteesta elintarvike-hamppuöljyn käytöstä, sekä sisäisesti että ulkoisesti, atooppisen ihon hoidossa.

Kosmetiikasta nyt myös hyvä ja informatiivinen kirjoitus Rabbit Glow-blogissa.

Palaute: Hamppuöljyn hyödyt atooppisen ihon hoidossa

Saamamme palaute (tammikuu 2017) hamppuöljystämme vauvan atooppisen ihon hoidossa:

”Nuorimmalla pojallamme on atooppinen iho. Varsinkin talvisin iho on ollut hyvin ongelmallinen, sillä se on oirehtinut voimakkaasti ja kuivuuden lisäksi aiheuttanut ihottumaa ja ihon rikkoutumista ja haavaumia sekä kovettumia. Olemme allergialääkärin reseptillä kokeilleet hyvin monia voiteita (osa on aiheuttanut ihottuman ja kutinan pahentumista, osa on aiheuttanut kirvelyä). Pari voidetta on todettu jokseenkin toimiviksi, mutta kuivuus ja ajoittaiset pahemmat oireet eivät ole niilläkään kokonaan kadonneet. Yritin etsiä eri lähteistä tietoa atooppisen ihon hoidosta luonnonmukaisin keinoin ja luin ensimmäistä kertaa hamppuöljystä. Ostimme jokin aikaa sitten Impolan hamppuöljyä (elintarvike) ja kokeilimme sitä yksivuotiaan iholle. Aivan alusta saakka tuote on toiminut loistavasti. Öljy ei kirvele eikä ilmeisestikään aiheuta mitään ihotuntemuksia ja sitä voi hyvin levittää yöksi koko keholle, ja lisäksi kasvoille suun lähelle sekä käsiin (jotka menevät pienellä suuhun), sillä öljy on syötävää,  toisin kuin moni muu voide! Ihon kunto on parantunut todella paljon, ja siitä on ollut meille valtava apu.  Suihkun jälkeen levitettynä iholle öljy imeytyy suhteellisen nopeasti ja kokonaan ihoon. Aluksi laitoimme sen päälle (estämään haihtumista) vielä perusvoiteen, mutta ihon parannuttua sitäkään ei enää tarvita. Ainoa pieni haittapuoli on öljyn vihreä väri, joka saattaa tarttua hieman yöpukuun, mutta se lähtee pesussa pois ja yöpuvussa sillä ei muutenkaan ole suurta väliä. Öljyssä on ihana ruohoinen tuoksu.

Nyt hieman reilun vuoden iässä aiomme aloittaa hamppuöljyn käytön myös sisäisesti lisäämällä sitä lapsen ruokaan pieniä määriä.”

Tieteellinen julkaisu hamppuöljyn ominaisuuksista.

Käsittelee myös muita hampun terveysvaikutuksia. Englanninkielinen:

Lue lisää

Impola Cosmetic Esite

Lue lisää